Nikon 105mm f/1,4 AF-S E ED

Vynikající objektiv formátu FX s pevnou ohniskovou vzdáleností 105 mm a vysokou světelností f/1,4. Tento výjimečný objektiv s jedinečnými parametry je zkonstruován tak, aby nabídl nové tvůrčí možnosti v oblasti portrétní fotografie.

Novinka v naší nabídce! Špičkový portrétní objektiv Nikon 105mm f/1,4 AF-S E ED

Nový výrazný portrétní objektiv navazuje na odkaz svých vynikajících předchůdců, který sahá až k renomovanému objektivu NIKKOR 105 mm f/2,5. Je navržen tak, aby dokonale zachytil každý detail. Zcela nová optická konstrukce zajišťuje mimořádnou ostrost obrazu až do krajů obrazového pole, vysoký kontrast i rozlišení. Reprodukce neostrých míst obrazu je neobyčejně jemná a objekty jsou ostře vykresleny i při fotografování s plně otevřenou clonou f/1,4. Výsledné snímky mají bez ohledu na to, jestli pracujete při dostupném světle nebo ve studiu, nezapomenutelnou prostorovou hloubku.

Jedinečné parametry: světelnost f/1,4 a ohnisková vzdálenost 105 mm

Tento objektiv formátu FX s pevnou ohniskovou vzdáleností dokonale vyhoví vašemu osobnímu vkusu. Kombinace ohniskové vzdálenosti 105 mm a nejkratší zaostřitelné vzdálenosti 1 m umožňuje zaplnit obrazové pole i těmi nejmenšími objekty, aniž by bylo nutné využívat výřezy. Unikátní optická konstrukce umožňuje věrnou reprodukci každého prvku na scéně. I při fotografování s plně otevřenou clonou lze zachytit i ty nejjemnější struktury v celé jejich kráse. A kruhová devítilamelová clona zajišťuje působivou reprodukci neostrých míst obrazu a umožňuje citlivě ovládat hloubku ostrosti.

Dokonalá reprodukce neostrých míst obrazu: prostorová hloubka

Díky jedinečné optické konstrukci nabízí objektiv skvělou reprodukci neostrých míst obrazu a dokáže dodat objektům přirozený dojem prostorové hloubky. Intenzita neostrosti obrazu se plynule mění v závislosti na vzdálenosti od zaostřených míst, což umožňuje dosáhnout reprodukce neostrých míst bez jakýchkoli hrubých přechodů. Jemné odstupňování neostrosti od zaostřeného místa směrem k pozadí produkuje snímky s neuvěřitelně přirozeně působící prostorovou hloubkou. Výhody konstrukce objektivu se vztahují i na oblast videosekvencí: při přeostřování dochází k neuvěřitelně jemným přechodům mezi zaostřenými a rozostřenými oblastmi, což poskytuje jedinečnou výhodu při filmování scén s atmosférickými jevy.

Kreslení světlem: nedostižný výkon při fotografování s plně otevřenou clonou

Objektiv AF-S NIKKOR 105 mm f/1,4E ED nabízí výjimečné estetické možnosti. Fotografované objekty jsou zcela ostré a brilantní i při fotografování s plně otevřenou clonou f/1,4. Sagitální koma je účinně minimalizována pro dosažení vynikající reprodukce bodových zdrojů světla jako jemných kruhových plošek i v okrajových částech obrazového pole. Jsou účinně potlačeny úbytky osvětlení na okrajích obrazového pole a objekty, které se zde nacházejí, jsou ostré a dobře vykreslené, a to i při fotografování s plně otevřenou clonou a zaostření na nekonečno.

Legendární kvalita NIKKOR

Devítilamelová kruhová clona redukuje ohyb světla a zajišťuje věrnou reprodukci prvků na scéně. Automatická expozice je výjimečně stabilní i při použití rychlého sériového snímání díky zabudování mechanismu elektromagnetické clony do tubusu objektivu. Exkluzivní antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat účinně snižují výskyt závoje a reflexů. Ultrazvukový zaostřovací motor společnosti Nikon (SWM) zaručuje plynulé, tiché a rychlé automatické zaostřování. Optické členy ze skla ED (optické sklo s extrémně nízkým rozptylem světla) minimalizují projevy barevné vady polohy. Přední a zadní optické členy objektivu jsou chráněné a snáze se čistí díky fluorové vrstvě Nikon, která účinně odpuzuje prach, nečistoty, vodu i mastnotu.

100% zboží
z CZ distribuce
Nejlepší ceny
K vybraným produktům
slevové kupóny a dárky
Kamenné prodejny
2x v Brně
Jsme zkušení fotografové
Rádi vám poradíme!